Η Γη της Επαγγελίας


στο Χατζηγιάννειο...


Την αριστουργηματική ταινία του Αντρέι Βάιντα «Η Γη της Επαγγελίας» προβάλει εκτός προγράμματος, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου στις 20:00 στο Χατζηγιάννειο.

Πρόκειται για μία από τις τέσσερις ταινίες του Πολωνού σκηνοθέτη, που προτάθηκαν για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας και αποτελεί επική μεταφορά στην μεγάλη οθόνη, του μυθιστορήματος του βραβευμένου με Νόμπελ Πολωνού λογοτέχνη, Βλαντίσλαφ Σ. Ρέιμοντ. Μια τοιχογραφία των ονείρων, των ηθών και των αξιών μιας ολόκληρης εποχής, σκηνοθετημένη με εξπρεσιονιστική μαεστρία. «Η Γη της Επαγγελίας» διαδραματίζεται στην πόλη του Λοτζ, ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά κέντρα υφαντουργίας του 19ου αιώνα, που βρίσκεται σε ραγδαία ανάπτυξη. Η απόσταση μεταξύ εργοστασιαρχών, συνήθως Γερμανών, Εβραίων, Πολωνών, και εργατικής τάξης, ολοένα και μεγαλώνει.


About :
Τρεις νέοι φίλοι, ένας Πολωνός, ένας Εβραίος κι ένας Γερμανός, βάζουν τα χρήματά τους για να χτίσουν ένα εργοστάσιο. Όμως ο άγριος καπιταλισμός τους καταπίνει και τους αναγκάζει να πράξουν ενάντια στις ηθικές αρχές τους. Μέσα από τη ζωή τους, ο Βάιντα, αντικατοπτρίζει τη μετάβαση της Πολωνίας του 19ου αιώνα, από τον φεουδαρχισμό στον καπιταλισμό.

Κοινωνική 1975 | Έγχρωμη | Διάρκεια: 203′
Πολωνική ταινία, σκηνοθεσία Αντρέι Βάιντα με τους: Ντάνιελ Ολμπρίνσκι, Βοιτσιέχ Πσόνιακ, Αντρέι Σεβερίν

Γενική είσοδος 4 ευρώ