Η συγγραφή είναι τέχνη


Σεμινάρια δημιουργικής γραφής...


Στην προσπάθειά μας να γράψουμε ένα ποίημα, ένα διήγημα ή ακόμα (οι πιο φιλόδοξοι) ένα μυθιστόρημα ήρθαμε πολλές φορές αντιμέτωποι με τη διαπίστωση ότι η συγγραφή έχει το δικό της σύστημα, τους δικούς της κανόνες που θα πρέπει να διδαχτούμε για να μπορέσουμε στη συνέχεια να πειραματιστούμε και να οδηγηθούμε στη δεξιότητα της γραφής.
Η περιπέτεια της γραφής ωστόσο είναι και μια απόλαυση για όλους! Διασκεδαστική, ικανή να μας απελευθερώσει από το στρες της καθημερινότητας κι ένα ισχυρό εργαλείο για την ανάπτυξη της προσωπικότητάς μας. Ένα ολοκληρωμένο συγγραφικό έργο, μεγάλο ή μικρό, αποτελεί εργαλείο αυτογνωσίας, αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης.


Ο κύκλος σεμιναρίων δημιουργικής γραφής στον Χορίαμβο (Γαληνού 5 και Φαρμακίδου, Λάρισα) ξεκινούν τη Δευτέρα 30/10/2017 και ώρα 19:00 με 21:00.

Επιστημονική σύμβουλος η Λίνα Βαλετοπούλου, συγγραφέας, master Δημιουργικής Γραφής Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Γνωριμία με την μικρή φόρμα, το διήγημα αστραπή, τις τεχνικές αφήγησης από τον ρομαντισμό ως τον μεταμοντερνισμό, διασκεδαστικές ασκήσεις ύφους, προτάσεις ανάγνωσης. Τι είναι το flashback; Τι εννοούμε με τον όρο οπτική γωνία του αφηγητή; Πώς χτίζουμε έναν χαρακτήρα; Μπορεί ένα πίνακας ή μια φωτογραφία να μετουσιωθεί σε πεζό κείμενο ή ποίημα;
Η συγγραφή είναι τέχνη και η τεχνική της μαθαίνεται κι εξελίσσεται συνεχώς! Εμπνεύσου διαφορετικά, εμπνεύσου δημιουργικά! Ίσως ο επόμενος συγγραφέας να είσαι εσύ!