Μεταναστευτική κρίση


...


Αφιέρωμα στη Μεταναστευτική κρίση στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων διοργανώνεται από το 8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/ artfools και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χορίαμβος συμμετέχει και φιλοξενεί στο χώρο του, την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στις 20:15 προβολή ντοκιμαντέρ με θέμα τη μεταναστευτική κρίση.

Στα πλαίσια του αφιερώματος θα προβληθούν τα ντοκιμαντέρ:
"F A M I L I A" / Σκηνοθεσία: Alberto Herskovits, Mikael Wiström

Πρόκειται για την ιστορία της περουβιανής οικογένειας "Barrientos" , που προσπαθούν να κρατηθούν μαζί μέσα από 35 χρόνια συνεχούς αγώνα κατά της φτώχειας. Η αγάπη και η συνοχή μπαίνει στην υπέρτατη δοκιμασία, όταν η 50χρονη Nati Barrientos αναγκάζεται να αφήσει την οικογένεια της για να αναζητήσει εργασία στην Ισπανία. Εκείνη θα  είναι σε θέση να εκπληρώσει τα όνειρά της, χωρίς να καταστρέψει ό, τι είναι πιο πολύτιμο για την οικογένεια της;Ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ, μια τεράστια ιστορία τυλιγμένη γύρω από το περίεργους χαρακτήρες και λεπτά επεξεργασμένα στοιχεία. Αυτή η ταινία τα έχει όλα: Η σύνθεση του κάδρου είναι υπέροχη, μοντάζ μοναδικό που κόβει την ανάσα. Ο ηχητικός σχεδιασμός είναι κομψός και εκπλήσσει. Υποβλητικές εικόνες και ήχος. Αυτή είναι η ποίηση της πραγματικής ζωής και το είδος της ταινίας που πρέπει να δείτε.
Διάρκεια: 1:22

"No Man's Land" / Σκηνοθεσία: Michael Graversen

Έχοντας αφήσει την οικογένεια και τους γονείς τους πίσω, έφηβοι από το Αφγανιστάν, το Ιράν και την Αιθιοπία, κατέληξαν σε ένα κέντρο ασύλου της Δανίας. Οι ζωές τους γεμίζουν με αβεβαιότητα και αναμονή, αφού η διαδικασία παροχής ασύλου απαιτεί χρόνια για να καταλήξει σε ετυμηγορία αφήνοντας τα παιδιά σε μια Limbo, με αποτέλεσμα καθημερινής έντασης που προκαλεί ψυχολογικά προβλήματα στα παιδιά.Η κάμερα ταξιδεύει μέσα και έξω από τις καταστάσεις του Κέντρου, δημιουργώντας μία ιμπρεσιονιστική θέα στην ατέλειωτη αναμονή και το πώς αυτή επηρεάζει τα αγόρια.
Διάρκεια: 30 λεπτά

Είσοδος Ελεύθερη
Για περισσότερες πληροφορίες:
τ. 2411101963  κ. 6973713737 | Γαληνού 5 & Φαρμακίδου, Λάρισα